Bevezetés
Szakember kereső
Programok
Játszóterek
Olvasnivalók
GYIK

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Mi az a DSZIT? - itt

 

Mikor van szükség DSZIT-re? - itt

 

Hol találok DSZIT terapeutát? - itt

 

Mit érdemes olvasnom
erről a témáról?
- itt

 

Együttműködő partnereink:

 

 

Labirintus Alapítvány

a Harmonikusan Fejlődő, Kiegyensúlyozott Gyermekekért

 

 

IKT Központ

 

 

Óbuda-Békásmegyer Nevelési Tanácsadó

 

 

 

 

 

A Fővárosi Állat- és Növénykert játszótere, Budapest

 

A DSZIT® (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápiás) honlap ajánlója. Még több játszótér - itt

 

A Fővárosi Állat- és Növénykert Budapest XIV. kerületében, a Városligetben, az Állatkerti körút 6-12. szám alatt található. Az állatkert területén található egy játszótér, amely nem mindennapi játékokkal várja a gyermekeket a hinta és a csúszda mellett. Izgalmas kalandokban vehetnek részt, amikor alagutakban bujkálhatnak, gerendákon, láncokon és kötélhálókon sétálhatnak, felmászhatnak egy „bálna hátára”, utazhatnak egy „rája vagy egy cápa hátán”, lépkedhetnek a „teknősbékák” páncélján…, a többi pedig már csak a fantáziára van bízva.

 

 

Az itt eltöltött percek alaposan megmozgatják a gyermekeket. Észrevétlenül belecsöppennek egy komplex fejlesztésbe, amely során fejlődik egyensúlyérzékük és mozgás-koordinációjuk, a játékok használata során fontos szerepet kap a mozgástervezés és kivitelezés, illetve a fantázia világa is kitárul előttük. Az állatkert lakóinak köszönhetően, pedig számos hasznos információval és vizuális élménnyel gazdagodik a gyermekek tudása.

 

 

Aki az állatkertben jár gyermekeivel, ne hagyja ki a játszótér kipróbálását, nagy élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

 

Linkek a játszótérről: http://www.zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/webkamera/jatszoter és http://www.zoobudapest.com/jatssz-velunk/jatszoterek

 

Duzsné Víg Zsuzsanna, Ferencvárosi Nevelési Tanácsadó, FejlesztőHáz