Bevezetés
Szakember kereső
Programok
Játszóterek
Olvasnivalók
GYIK

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Mi az a DSZIT? - itt

 

Mikor van szükség DSZIT-re? - itt

 

Hol találok DSZIT terapeutát? - itt

 

Mit érdemes olvasnom
erről a témáról?
- itt

 

Együttműködő partnereink:

 

 

Labirintus Alapítvány

a Harmonikusan Fejlődő, Kiegyensúlyozott Gyermekekért

 

 

IKT Központ

 

 

Óbuda-Békásmegyer Nevelési Tanácsadó

 

 

 

 

 

Gesztenyés kerti játszótér, Budapest

 

A DSZIT® (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápiás) honlap ajánlója. Még több játszótér - itt

 

A Gesztenyés kert Budapest XII. kerületében az Alkotás utca, Csörsz utca és Jagelló út közötti területen található. (A MOM park és a Sportmax II. mellett.) Egy régi gesztenyefasor alkotja a park gerincét, erről kapta a nevét is. A park keleti oldalán épült egy játszótér, mely kedvelt helye a környékbéli gyerekeknek. Itt a játékok elsődlegesen a nagyobb gyermekeknek kínálnak több lehetőséget, de az egészen picik is jól tudják érezni magukat a hagyományos hintáknak és a nagy homokozó felületnek köszönhetően. A játszótér barátságos hangulatához tartozik, hogy a szélén számos árnyas pad kínál pihenési lehetőséget az elfáradt gyermekeknek és szüleiknek.

 

 

A játszótéren két csúszdás játszóvár is várja a látogatókat. Ötletes kialakításuknak köszönhetően sokrétű mozgásfejlesztési lehetőségeket kínálnak a gyermekeknek. Az egyik várba létrán és kötélbe kapaszkodva mászhatnak fel, míg a másik várba csak kötéllétrákon lehet feljutni és ingó-mozgó lépcsőkön lehet közlekedni. Mindkét vár kipróbálása megmozgatja a gyermekek izomzatát és igénybe veszi egyensúlyérzéküket, koordinációs képességüket.

 

 

A játszóvárakon kívül találhatóak még forgó játékok, egy torony mászóka, és egy nagy gumikerék hinta, amely a felnőttek érdeklődését is felkelti.

 

Még egy vélemény a játszótérről:
http://erinto.postr.hu/jatszotermustra-budapest-xiiker-gesztenyeskert

 

Duzsné Víg Zsuzsanna, Ferencvárosi Nevelési Tanácsadó, FejlesztőHáz