Bevezetés
Szakember kereső
Programok
Játszóterek
Olvasnivalók
GYIK

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Mi az a DSZIT? - itt

 

Mikor van szükség DSZIT-re? - itt

 

Hol találok DSZIT terapeutát? - itt

 

Mit érdemes olvasnom
erről a témáról?
- itt

 

Együttműködő partnereink:

 

 

Labirintus Alapítvány

a Harmonikusan Fejlődő, Kiegyensúlyozott Gyermekekért

 

 

IKT Központ

 

 

Óbuda-Békásmegyer Nevelési Tanácsadó

 

 

 

 

 

"Vizi" játszótér a Kis-Balatonon, Zalavár, Vársziget

 

A DSZIT® (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápiás) honlap ajánlója. Még több játszótér - itt

 

A Zalavártól 2-3 km-re levő Kis-Balaton Ház mellett felépített játszótér első pillantásra talán nem kínál annyi változatos mozgásélményt, mint honlapunkon bemutatott társai.

 

A gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő játszótér azonban jól kiegészíti azt a sok mozgásos és érzékeléses lehetőséget, amelyet a látogatóközpont ad, akár gyaloglásra, biciklizésre, akár a gazdag vizivilág látványára vagy illatára vágyunk.

 

        

 

A játékok nagyobbik csoportja - mintegy 6-8 játék - ötletesen, jó minőségben és jól karbantartva nyújt lehetőséget a mozgáskoordinácót, egyensúlyozást, figyelmet, izommunkát igénylő játékos - egyéni és közös - mozgásra. A bölcsőhinta, a kötélhálózat, a két nagy rugón izgő-mozgó farúd, s főként a tájhoz illő, mászókötéllel kiegészített fakunyhó a kreativitásnak és a fantáziának is tág teret ad.

 


 

A játszótér igazi különlegessége azonban a víz felhasználásának formáit bemutató komplex játékegyüttes. A húzható, nyomható, forgatható, emelhető, rázható eszközök révén a gyerekek befolyásolhatják a vízfolyam útját, elrekesztve, új utakra terelve, vagy éppen céljuk érdekében munkára fogva azt.

 

 

Ez a nehezen megúnható tevékenység a változatos finommozásokon és a testtájak összehangolt mozgásán túl egészen újszerű tapintásos élményeket is ad. De a csúcs mindenképpen az, amikor "köp a kakas"!

 

 

Megközelítés, további információk: www.kisbalaton.hu/vizi_jatszoter_kis_balaton.html

 

Arató Domonkos, Ferencvárosi Nevelési Tanácsadó