Bevezetés
Szakember kereső
Programok
Játszóterek
Olvasnivalók
GYIK

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Mi az a DSZIT? - itt

 

Mikor van szükség DSZIT-re? - itt

 

Hol találok DSZIT terapeutát? - itt

 

Mit érdemes olvasnom
erről a témáról?
- itt

 

Együttműködő partnereink:

 

 

Labirintus Alapítvány

a Harmonikusan Fejlődő, Kiegyensúlyozott Gyermekekért

 

 

IKT Központ

 

 

Óbuda-Békásmegyer Nevelési Tanácsadó

 

 

 

 

 

Lajos utcai játszótér, Budapest

 

A DSZIT® (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápiás) honlap ajánlója. Még több játszótér - itt

 

A III. kerületben, a Tímár utcai HÉV megálló közelében, hatalmas lakótelepi házak tövében helyezkedik el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott, karbantartott játszótér hálózat egyik gyöngyszeme, a Lajos utcai játszótér. A játszótér program elsődleges célja, hogy „a III. kerületi lakótelepi gyermekek szabadidős elfoglaltságainak hiányosságait pótolja”, de ezek a játszóterek minden odalátogató gyerek, család számára színvonalas szórakozást, pihenést, felüdülést biztosítanak.

 

   

 

 

     

 

A Lajos utcai játszótér jó állapotban levő, igényesen és biztonságosan kialakított és felszerelt játékszerei mindenfajta – mászó, kúszó, pörgő, forgó, lendülő stb. – mozgásra lehetőséget nyújtanak. Gyermekeink önfeledt játékát figyelve – ha már megfertőződtünk a DSZIT szemléletével – elégedetten nyugtázhatjuk, hogy a nagy- és finommozgások, az egyensúlyérzék és a mozgástervezés, -kivitelezés, valamint a mozgáskoordináció szempontjából egyaránt egy önkéntes és örömteli fejlesztés résztvevőivé válnak. A különleges és sokoldalú libikókák, a mászókába integrált kötélalagút és mászófal, a kültéri szobabicikli, a napernyővel és kis asztalokkal ellátott homokozó, a frissen festett „iskolai” táblák, de még a kakasnak álcázott kukák is olyan ötletes kedvességgel vannak megépítve, ami igazán szerethetővé teszi ezt a játszóteret.

 

     

 

 

   

 

És akkor még nem is említettük, hogy a játszótér eső idején is használható fedett játéktérrel, képzett szakemberekkel, játszóházzal, igényes programokkal, mosdóval, wc-vel, pelenkázó-helyiséggel, telefonnal, elsősegély-felszereléssel stb. stb. stb. áll a látogatók rendelkezésére.

 

Érdemes betérni!

 

További információkért kattintson ide!

 

Térképért kattintson ide!

 

Arató Domonkos, Ferencvárosi Nevelési Tanácsadó