Bevezetés
Szakember kereső
Programok
Játszóterek
Olvasnivalók
GYIK

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Mi az a DSZIT? - itt

 

Mikor van szükség DSZIT-re? - itt

 

Hol találok DSZIT terapeutát? - itt

 

Mit érdemes olvasnom
erről a témáról?
- itt

 

Együttműködő partnereink:

 

 

Labirintus Alapítvány

a Harmonikusan Fejlődő, Kiegyensúlyozott Gyermekekért

 

 

IKT Központ

 

 

Óbuda-Békásmegyer Nevelési Tanácsadó

 

 

 

 

 

Dunavár játszótér, Verőce

 

A DSZIT® (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápiás) honlap ajánlója. Még több játszótér - itt

 

A verőcei játszótér egészen sajátos körülmények között található: kis távolságban csillog a Duna kék szalagja, közvetlen közelségében, a kerítése mellett pedig a 12-es főközlekedési út kanyarog. Ez utóbbi ellenére szívesen ajánlom minden arra járónak, különösen a 1,5 – 14 év közötti gyerekeknek és szüleiknek.

 

 

A verőcei játszótér ugyanis egyszerre izgalmas és vendégváró. Kiválóan végiggondolt játékok találhatók két fő életkori csoport számára: a kicsiknek ügyesítő, egyensúlyozó, de biztonságos mászókák, hidak, csúszdák egy hajót idézve, a nagyobbaknak valódi kihívást jelentő játszószerek, amelyeknek a nevét sem ismerjük, de ha csak ránézünk, azonnal ki szeretnénk próbálni. A nagymozgásos játéklehetőségek (csúszás, mászás, forgás, kapaszkodás, hintázás, egyensúlyozás) mellett van mód arra is, hogy a viharos tempóvételt követően le lehessen lassulni, és szépen el lehessen szuszogni a beépített apró ügyességi játékokkal, melyek a kétkezes koordinációt, a finommozgást támogatják. Nagyszerű hintákon lehet repülni vagy lágyan billegni mindenféle testhelyzetben.

 

 

A homokozás szerelmeseinek apró, de nagyon kedves gesztus, hogy szép, új homokozó eszközök vehetők el egy nyitott dobozból.

 

 

 

 

A közelben pizzázó, és sportpálya található. A Duna felől finom kis szelek jönnek, és ha már beteltek a gyerekek a játékkal, ráadásként a parton kavicsot lehet dobálni és nézni a színes folyami életet.

 

 

Megközelítés: Verőce, Árpád út, a focipálya mellett

 

 

A játszótér története, további képek: www.verocejatszoter.eoldal.hu

 

 

Szvatkó Anna, DSZIT Műhely, Ferencvárosi Nevelési Tanácsadó